Lahjatavaroiden erikoisliike Taikaviitta palvelee Tampereen historiallisella Tallipihalla. Puodissamme vieraillessasi pääset nauttimaan Tallipihan idyllisestä miljööstä tapahtumineen.

Taikaviitta on perustettu vuonna 1995, alkaen pienimuotoisesti käsityöyrittäjänä, ja vuodesta 2007 Vahdin talossa, jossa toiminta on vähitellen laajentunut niin, että tarjolla on monipuolinen valikoima kiinnostavia tuotteita.

Monipuolinen Tallipiha

Taikaviitan puotia ympäröivän Tallipihan historia juontaa juurensa 1800-luvulle. Tehtaanpatruuna Wilhelm von Nottbeck rakennutti pihapiirin hevosiaan ja niiden hoitajia varten. Pitkään tyhjillään olleet historialliset rakennukset kunnostettiin 1990-luvun puolivälissä, ja nykyään Tallipihalla on useita pieniä putiikkeja. Pihapiirissä järjestetään myös erilaisia tapahtumia.


Tänä päivänä Tallipiha on mainio kohde vierailukohde tamperelaisille, ja monet saapuvat tutustumaan sen antiin pitempienkin matkojen takaa. Taikaviitan lahjatavaroiden lisäksi voit tutustua myös muiden pihapiirin puotien antiin, kuten käsityö- ja sisustustuotteisiin. Pysähdy kahville tunnelmalliseen kahvilaan ja nauti suklaapuodin suussa sulavista herkuista!

Tutustu Taikaviitan tuotteisiin

Tallipihalla tapahtuu vuoden ympäri

Tallipihalla riittää elämää kaikkina vuodenaikoina. Vakituisten, ympäri vuoden liikkeiden lisäksi pihalla on myyntikojuja, joissa vierailevia myyjiä. Tallipihan kesään tuovat vauhtia myös poni ja vossikka.


Tallipiha on erityisen tunnelmallinen jouluisin, sillä pihapiiri muuttuu tunnelmalliseksi joulupihaksi jo marraskuun lopussa. Miljöö valaistaan jouluvaloin, pihatonttu saapuu vierailulle ja eläimet asettuvat tallin pahnoille. Tallipihan puodeissa ja kahvilassa on joulunaikaan pidennetyt aukioloajat. Voit tehdä ostoksia myös Hohde-joulupuodissa, ja viikonloppuisin pihan pihakojuissa myydään joulu- ja lahjatavaraa.

Tapahtumat sijoittuvat ympäri vuoden, alkaen Pakkasjuhlasta syksyn Valojuhlaan ja Joulukylään. Tämä vuosi tuo tullessaan muutoksia, ja isommat kesälle suunnitellut tapahtumat on joko peruttu tai siirretty myöhemmäksi. Tuoreimmat tiedot voit aina tarkistaa Tallipihan sivustolta. Puodit ja kahvila palvelevat, ja olet aina tervetullut Tallipihalle!