Tampereen iloisin myymälä! Tervetuloa tekemään ostoksia tai vain ihastelemaan. Olemme avoinna ympäri vuoden.

Tallipihan Taikaviitta

Ihastuttavia käsitöitä, leluja ja tuotteita vuodesta 1995, historiallisella Tallipihalla

Taikaviitta on vuonna 1995 perustamani toiminimi/yritys. Yrityksen alkuaikoina ompelin leluja, tilkkutöitä ynnä muita vastaavia käsitöitä, joita kiersin myymässä markkinoilla ja messuilla. Tänäkin päivänä tärkeä osa toimintaani on lelujen valmistus. Päätuotteeni on klassikkolelu kurkistusnukke. Puodistani löytyy myös paljon, paljon muuta ihanaa itse tekemääni sekä muita tuotteita paperitarvikkeista julisteisiin, soittorasioihin ja moniin muihin.

Vuodesta 2007 Taikaviitta on toiminut Tampereen Tallipihalla, historiallisella Finlaysonin alueella, vain kivenheiton päässä ydinkeskustasta. Myymälä sijaitsee Vahdin talo -nimisessä rakennuksessa vastapäätä kahvilaa. Tallipihan kahvila on tv:stä tuttu, sillä se osallistui pari vuotta sitten Suomen paras leipomo -kisaan yhtenä kolmesta kilpailijasta Pirkanmaalta. Samassa puodissa on Taikaviitan lisäksi Nono, jonka päätuotteita ovat laukut ja pussukat.

Tallipihan idylli on täynnä tapahtumia, tunnelmaa ja eläinystäviä

Tallipihan historia juontaa juurensa 1800-luvulle, jolloin tehtaanpatruuna Wilhelm von Nottbeck rakennutti kauniin tallipihan hevosiaan ja niiden hoitajia varten. 1990-luvun puolivälissä jo pitkään tyhjillään olleen pihan rappeutumaan päässeet rakennukset kunnostettiin ja uusi kukoistus sai alkunsa.

Nykyisin alue on ympäri vuoden avoinna oleva retkikohde putiikkeineen, kahviloineen ja tapahtumineen. Alueella on kolme käsitöitä, sisustustuotteita ja persoonallisia lahjatavaroita myyvää puotia, suussa sulavia herkkuja myyvä suklaapuoti sekä tunnelmallinen kahvila.

Tallipihalla vierailevat sesonkien mukaan eläimet; tallissa on joulun aikaan aasi, pääsiäisenä pupuja ja kesällä kanoja. Tapahtumissa ja heinäkuussa päivittäin pihalla ovat poni ja vossikka. Vuosittaiseen monipuoliseen tapahtumatarjontaan kuuluvat esimerkiksi elokuiset Pietarilaiset markkinat, Suvi-Vintage, Medieval Folk Fest ja sadonkorjuujuhlat.

Marraskuun lopulla Tallipiha muuttuu tunnelmalliseksi joulupihaksi. Jouluvalot sytytetään ja tallin eläimet asettuvat tuoksuville pahnoille. Talliin avataan oma Hohde-joulupuoti, viikonloppuisin pihakojut täyttyvät myyjistä, pihalla vierailee tallitonttu. Puodeissa ja kahvilassa on joulun aikaan pidennetyt aukioloajat.

Tervetuloa tunnelmoimaan ja tekemään ainutlaatuisia löytöjä Taikaviittaan sekä muihin Tallipihan myymälöihin!

Tallipiha

Vahdin talon puoti on auki joka päivä ympäri vuoden.
Palvelemme arkisin klo 11-18 ja viikonloppuisin klo 11-16.

Taikaviitta Tallipiha

   Kuninkaankatu 4, 33210 TAMPERE

   040 776 1350

   thnurmilahti@gmail.com

www.taikaviitta.fi